Juniorka vyrovnala sérii s Třincem, Šimonů vychytal nájezdy + FOTO

Ševci v minulém utkání prohráli s Třincem 2:5 a dnes museli vyhrát proto, aby měli jistotu, že se ještě ukážou v této sezóně před vlastními fanoušky. Junioři podali skvělý, bojovný výkon a po zásluze vydřeli srovnání série. Výhra se však nerodila lehce. Utkání bylo velmi vyrovnané a splňovalo i ta nejpřísnější kritéria. O trochu štěstí více měli nakonec domácí, kteří v nájezdech srovnali sérii na 2:2.
CF4, pá 10.3.2017, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
5:4sn
(2:2, 1:0, 1:2 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Mikulec (Kotek), 15. Horváth (Gago), 38. Fryšara (Váňa, Gazda), 58. Gago (Karafiát, Kolařík), rozh. náj. Karafiát – 4. Roman (Lacka, Jašek), 17. Flok (Imrich, Stuchlík), 41. Stuchlík (Haman, Doudera), 42. Lacka (Jašek, Roman). Rozhodčí: Dědek – Reich, Měkýš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 . Diváci: 230. Střely na branku: 20:54 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4, 5:4.

Šimonů – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Gazda, Kolařík – Kotek, Fryšara, Hefka, Kenša, Miko, Kočica, Mikulec, Gago, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth

Hlaváč – Hrachovský, Janiczek, Michal Roman, Doudera, Adámek, Hafman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Jašek, Mach, Flok, Hrehorčák, Kvasnica, Hladoník, Lacka, Miloš Roman, Kalus

Utkání začalo hodně zhurta. Již ve čtvrté minutě jsme totiž byli svědky gólů. Vsítil jej Miloš Roman, jenž využil situace dva na jednoho, trefil sice pouze tyč, ale od ní se puk dorazil do betonu brankáře a do brány. Domácí šli navíc krátce na to do čtyř a mohli prohrávat už o dva góly. Šimonů je ovšem podržel skvělým zákrokem a z bezprostřední blízkosti nedovolil hostům skórovat. Ti byli ze začátku daleko nebezpečnější, ale ani střela Patrik Hrehorčáka, jež orazítkoval tyč, ani situace dva na jednoho, po které zakončoval Matěj Mach, brankou neskončila. A tak přišel trest. Zlín ve 14. minutě vystihl nepovedenou rozehrávku soupeře a Jan Mikulec z dorážky nezaváhal. Třinec mohl rychle odpovědět, ovšem ani Miloš Roman si nepřišel na skvělého Šimonů. A o dvou minut tak byl stav utkání otočen. Lukáš Horváth dostal do mezikruží nabito od Michala Gaga a přesnou střelou překonal Hlaváče. Oceláři ovšem rychle snížili poté, co Adam Flok šikovně tečoval nahození od modré čáry. První třetina, která musela bavit, tak skončila vyrovnaným výsledkem.

Ta druhá byla o poznání klidnější, často se v ní přerušovalo a týmy hrály velmi vyrovnaný hokej. První větší šance tak přišla až krátce před polovinou utkání, kdy Jan Mikulec z blízkosti nedokázal přehodit beton Hlaváče. Krátce na to vybojovalo PSG přesilovou hru, kterou si však za rámeček nedalo. Oceláři se výborně bránili a k ničemu je nepustili. Poté se navíc sami dostali do tlaku a nepouštěli soupeře do hry. To však pokazil Hrehorčák, jenž byl v 36. minutě vyloučen za sekání. Zlínu se sice přesilovka opět nedařila, ale v její druhé části se přeci jen dostal do šance, jež skončila gólem. Štěpán Fryšara dostal přihrávku na modrou čáru, sjel si blíže k bráně a bravurní střelou vymetl růžek brány. Třinec se pokoušel o rychlé vyrovnání, které ale nepřišlo. Třetí třetina tak slibovala hodně zajímavou podívanou.

Třetí třetina začala pro domácí hodně špatně. Oceláři totiž hned do minuty vyrovnali. Kryštof Stuchlík zužitkoval tlak svého celku a povedenou tečí překonal Šimonů. Ani ne do minuty ale bylo skóre i otočené. Oceláři totálně rozebrali obranu soupeře a na konci akce byl Jakub Lacka, jenž do prázdné brány poslal puk bez obtíží. Domácí si poté vzali oddechový čas a uklidnili trochu hru. Zlín se snažil tlačit soupeře, ale ten hrozil z rychlých brejků. Nejdříve v 47. minutě nedokázal domácího brankáře překonat Kvasnica a i s akcí z 50. minuty si Šimonů poradil. A to i přes to, že přišlo i na dvě dorážky. Byl to právě zlínský gólman, kdo držel naděje svého týmu. V 57. minutě si na něm vylámal zuby i Lacka a tak přišel opět trest. V 58. minutě se totiž přesnou ránou z levé strany prosadil Michal Gago a poslal utkání do prodloužení. Tomu ještě málem Oceláři zabránili v posledních sekundách, ale když netrefili odkrytou bránu, bylo jasné, že 60 minut stačit nebude.

V prodloužení byli o něco málo lepší zlínští hráči. Ti si vybojovali i dvě velké šance. Tu první bravurně vychytal Hlaváč, jenž vytěsnil střelu Fryšara na břevno. V té druhé byl opět Fryšara, jenž se dostával k dorážce do prázdné brány, ale chybělo mu pár centimetrů. Utkání tak nerozhodlo ani prodloužení a tak přišly na řadu nájezdy. V nich byl jediným úspěšným střelcem Jiří Karafiát. Ten tak rozhodl o tom, že do Třince se pojede za stavu 2:2 na zápasy a Zlín se tak ještě minimálně jednou představí před vlastními diváky.

Ohlasy trenérů

Leon Wesley (PSG Zlín): Každý zápas s Třincem je velice těžký. Myslím si, že přes to, že soupeř byl lepší, tak my jsme to ubojovali. Měli jsme i trochu štěstí, ale i to k tomu patří. Těšíme se na další zápas.

Fotogalerie